Go Back   6th Gen Accord DIY and Performance Forums > The Garage > Engine & Transmission Mods

Engine & Transmission Mods Swaps, Turbo, Nitrous, bolt-ons, it all goes here

Register to remove these ads


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-19-2017, 12:39 AM
Xe_vtec Xe_vtec is offline
Junior Member
Points: 54, Level: 1 Points: 54, Level: 1 Points: 54, Level: 1
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2017
Location: Nor*Cal
Posts: 1
Rep Power: 0
Xe_vtec is an unknown quantity at this point
F23a4 Auto/Manual

Need help bad!

So i just swapped my f23a4 out of my wrecked automatic 99 sedan into my buddies 5 speed 00 accord coupe. The car starts but idles rough as hell, won't rev past 3k and I'm getting a random misfire code (after idling for a while). Is there a difference in o2s or maps or something on these 2 cars that would cause the car to run so ****ty?

Are the auto f23a4s different from the 5 speed? I'm using the 5 speeds o2s, headers, trans (obviously), harness and ecu. Check engine light doesn't always come on but when it does it's random misfire (p1399 I believe). The auto f23a4 ran fine before I pulled it, no misfire, nothing.

All sensors and hoses are plugged in and correct. Only one I'm not too sure about is the map and tps. Atm I have the blue plug connected to the map and grey plug to tps.

Also using a knock sensor from a f23a1.

Any help or inputs will be greatly appreciated. Thank you!
Reply With Quote
  #2  
Old 08-20-2017, 11:40 PM
Eclipse99fwb Eclipse99fwb is offline
Senior Member
Points: 2,764, Level: 15 Points: 2,764, Level: 15 Points: 2,764, Level: 15
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: May 2016
Location: Aurora CO
Posts: 117
Rep Power: 10
Eclipse99fwb is an unknown quantity at this point
Re: F23a4 Auto/Manual

Writing this while im tired so cant promise all of it is correct but it seems as if it is in limp mode. Did the coupe you swapped the f23a4 in have a f23a1 to start? The problem if that is the case is you are running a ecu expecting the car to have a vtec f23a1 in it. Im assuming the vtec solenoid harness is also unhooked aince their wouldnt be one on your motor. Your best bet would be run a f23a4 5spd ecu. Im not sure if there is a way to complete the circuit on the harness to trick the ecu into thinking the solenoid is there.
__________________
Anything made by one man can be overcome by another.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-22-2017, 08:21 AM
BlkCurrantKord's Avatar
BlkCurrantKord BlkCurrantKord is offline
Senior Member


Points: 48,060, Level: 67 Points: 48,060, Level: 67 Points: 48,060, Level: 67
Activity: 31% Activity: 31% Activity: 31%
 
Join Date: Sep 2005
Location: Ohio
Age: 35
Posts: 9,259
Rep Power: 120
BlkCurrantKord has their shit togetherBlkCurrantKord has their shit togetherBlkCurrantKord has their shit togetherBlkCurrantKord has their shit together
Send a message via AIM to BlkCurrantKord
Re: F23a4 Auto/Manual

Originally Posted by Eclipse99fwb View Post
Writing this while im tired so cant promise all of it is correct but it seems as if it is in limp mode. Did the coupe you swapped the f23a4 in have a f23a1 to start? The problem if that is the case is you are running a ecu expecting the car to have a vtec f23a1 in it. Im assuming the vtec solenoid harness is also unhooked aince their wouldnt be one on your motor. Your best bet would be run a f23a4 5spd ecu. Im not sure if there is a way to complete the circuit on the harness to trick the ecu into thinking the solenoid is there.
You're close but not quite.

The F23a1 and a4 are essentially the same, minus header and o2 sensor placement. The F23a5 is the one your thinking of with no vtec.


OP - Start with the basics, fuel, spark, etc. Check fuel pressure at the rail, make sure you're getting spark in & out of the distributor. That will at least get you started.

If your MAP & TPS plugs were backwards the car would stall anytime you tried giving it gas.
__________________
Originally Posted by LoveLee
I would love a mushroom stamp after I pass the CPA
Reply With Quote
  #4  
Old 08-22-2017, 08:50 PM
Eclipse99fwb Eclipse99fwb is offline
Senior Member
Points: 2,764, Level: 15 Points: 2,764, Level: 15 Points: 2,764, Level: 15
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: May 2016
Location: Aurora CO
Posts: 117
Rep Power: 10
Eclipse99fwb is an unknown quantity at this point
Re: F23a4 Auto/Manual

Originally Posted by BlkCurrantKord View Post
You're close but not quite.

The F23a1 and a4 are essentially the same, minus header and o2 sensor placement. The F23a5 is the one your thinking of with no vtec.


OP - Start with the basics, fuel, spark, etc. Check fuel pressure at the rail, make sure you're getting spark in & out of the distributor. That will at least get you started.

If your MAP & TPS plugs were backwards the car would stall anytime you tried giving it gas.
Thank you for fixing the info, lol i knew something didnt seem right.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


» Featured Ride
CHECK OUT THIS WEEK'S FEATURED RIDE!



Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3