Go Back   6th Gen Accord DIY and Performance Forums > The Garage > Engine & Transmission Mods

Engine & Transmission Mods Swaps, Turbo, Nitrous, bolt-ons, it all goes here

Register to remove these ads


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #21  
Old 03-22-2018, 11:30 AM
selttijcmanit selttijcmanit is offline
Member
Points: 1,184, Level: 9 Points: 1,184, Level: 9 Points: 1,184, Level: 9
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2017
Location: YourMomsHouse
Posts: 40
Rep Power: 0
selttijcmanit is an unknown quantity at this point
Re: F23 auto ecu options

Okay so I'm buying the jumper harness for OBD2B to OBD1, a P28 and socket, and the OBD1 ECU to chip.. What else do I need to tune this? I'm going to map the gear selection to shift solenoid states until I swap a manual and just use some fancy electronicals to actuate them..

Looks like I need a datalogging cable, chip burner and a wideband?
Reply With Quote
  #22  
Old 03-22-2018, 11:33 AM
selttijcmanit selttijcmanit is offline
Member
Points: 1,184, Level: 9 Points: 1,184, Level: 9 Points: 1,184, Level: 9
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2017
Location: YourMomsHouse
Posts: 40
Rep Power: 0
selttijcmanit is an unknown quantity at this point
Re: F23 auto ecu options

This ECU comes chipped with a cable and basemap.. The trouble is, do they even have basemaps for my engine?! So few tuners mess with F23s, but anyways if I get this kit and a burner that may be a better route
Reply With Quote
  #23  
Old 03-22-2018, 11:58 AM
selttijcmanit selttijcmanit is offline
Member
Points: 1,184, Level: 9 Points: 1,184, Level: 9 Points: 1,184, Level: 9
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2017
Location: YourMomsHouse
Posts: 40
Rep Power: 0
selttijcmanit is an unknown quantity at this point
Re: F23 auto ecu options

http://wikitest.pgmfi.org/bin/view.p...ary/EasyRtpV10
This is a way to live tune the ECU, think I may try it out.. instead of buying multiple different tools to do separate jobs!
Reply With Quote
  #24  
Old 03-22-2018, 12:52 PM
capsidx's Avatar
capsidx capsidx is offline
Senior Member
Points: 5,469, Level: 21 Points: 5,469, Level: 21 Points: 5,469, Level: 21
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
 
Join Date: Aug 2016
Location: Florida
Posts: 447
Rep Power: 12
capsidx is somewhat reliable
Member Photo Albums
Re: F23 auto ecu options

I have a chipped p28 running my f20b. It should already have vtec as it came out of the civic si
__________________
F20b powered CG6
Frankenstein's thread

Reply With Quote
  #25  
Old 03-24-2018, 11:01 AM
selttijcmanit selttijcmanit is offline
Member
Points: 1,184, Level: 9 Points: 1,184, Level: 9 Points: 1,184, Level: 9
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2017
Location: YourMomsHouse
Posts: 40
Rep Power: 0
selttijcmanit is an unknown quantity at this point
Re: F23 auto ecu options

Is it possible that the turbo's oil leak isn't what's causing the car to stall? I am finding good amounts of oil in the intake after really laying into the throttle, but it misfires so strangely after it happens..

I can keep it under atmospheric with the turbo hooked up and not have issues, but as soon as it boosts, she goes into a misfire/stalled state! Seems ECUish
Reply With Quote
  #26  
Old 03-24-2018, 12:59 PM
Nam1911a1's Avatar
Nam1911a1 Nam1911a1 is offline
Senior Member
Points: 3,553, Level: 17 Points: 3,553, Level: 17 Points: 3,553, Level: 17
Activity: 24% Activity: 24% Activity: 24%
 
Join Date: Aug 2016
Location: Southern Indiana
Age: 29
Posts: 379
Rep Power: 8
Nam1911a1 is an unknown quantity at this point
Re: F23 auto ecu options

That's because you don't have the ecu for boost. Stock ecu looks at vaccuum
__________________
6th Gen Noob - Major tinkerer
Reply With Quote
  #27  
Old 04-02-2018, 07:48 AM
selttijcmanit selttijcmanit is offline
Member
Points: 1,184, Level: 9 Points: 1,184, Level: 9 Points: 1,184, Level: 9
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2017
Location: YourMomsHouse
Posts: 40
Rep Power: 0
selttijcmanit is an unknown quantity at this point
Re: F23 auto ecu options

Originally Posted by Nam1911a1 View Post
That's because you don't have the ecu for boost. Stock ecu looks at vaccuum
Definitely true, every time it goes over atmospheric now it instantly cuts.... I'll go to the junkyard this weekend and grab an ECU to chip... Or I'll cave and get a hondata..
Reply With Quote
  #28  
Old 04-03-2018, 09:25 PM
apollo89 apollo89 is offline
Junior Member
Points: 6,924, Level: 24 Points: 6,924, Level: 24 Points: 6,924, Level: 24
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Jan 2012
Location: chesapeake, va
Age: 32
Posts: 26
Rep Power: 0
apollo89 is an unknown quantity at this point
Re: F23 auto ecu options

have you tried an aem fic.
Reply With Quote
  #29  
Old 04-04-2018, 07:08 AM
selttijcmanit selttijcmanit is offline
Member
Points: 1,184, Level: 9 Points: 1,184, Level: 9 Points: 1,184, Level: 9
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2017
Location: YourMomsHouse
Posts: 40
Rep Power: 0
selttijcmanit is an unknown quantity at this point
Re: F23 auto ecu options

Originally Posted by apollo89 View Post
have you tried an aem fic.
Holy guacamole you're awesome.. This is perfect!

To use it you just plug in the harness and program it? Nearly to good to be true, gonna do more research on em

Last edited by selttijcmanit; 04-04-2018 at 07:11 AM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


» Featured Ride
CHECK OUT THIS WEEK'S FEATURED RIDE!



Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3