Go Back   6th Gen Accord DIY and Performance Forums > The Garage > URGENT - Help Quick!

URGENT - Help Quick! Car won't start, or having another issue and hoping for an answer right away? Post in here for the quickest response.

Register to remove these ads


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 08-05-2018, 09:44 PM
Quintb2000 Quintb2000 is offline
Junior Member
Points: 6,988, Level: 24 Points: 6,988, Level: 24 Points: 6,988, Level: 24
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: May 2012
Location: Louisiana
Posts: 8
Rep Power: 0
Quintb2000 is an unknown quantity at this point
Idle Problems

Hey guys

Ive searched and ive searched and searched. Absolutely nothing has fixed my problem. I have a loping idle and it will not go away.

Here is the list of things ive done...

Ive tried

Checking everything for vacuum leaks. Carburetor cleaner method - no leaks
Ive changed out the valve 2x Junkyard and brand new - disclaimer - the brand new one was cheap off amazon. Don't know if that matters
Ive reset the idle multiple times.
Ive let the car reprogram itself by pulling the backup fuse each time.

This is my daily and i gotta get this straight

Thoughts//
Reply With Quote
  #2  
Old 08-06-2018, 09:51 AM
Nam1911a1's Avatar
Nam1911a1 Nam1911a1 is offline
Senior Member
Points: 3,922, Level: 18 Points: 3,922, Level: 18 Points: 3,922, Level: 18
Activity: 15% Activity: 15% Activity: 15%
 
Join Date: Aug 2016
Location: Southern Indiana
Age: 30
Posts: 400
Rep Power: 9
Nam1911a1 is an unknown quantity at this point
Re: Idle Problems

What valve did you replace? The car has many valves.
__________________
6th Gen Noob - Major tinkerer
Reply With Quote
  #3  
Old 08-06-2018, 06:12 PM
CDsDontBurn's Avatar
CDsDontBurn CDsDontBurn is offline
Senior Member
Points: 17,159, Level: 39 Points: 17,159, Level: 39 Points: 17,159, Level: 39
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%
 
Join Date: Jan 2010
Location: so cali, 909
Posts: 1,207
Rep Power: 38
CDsDontBurn is somewhat reliable
Re: Idle Problems

Originally Posted by Nam1911a1 View Post
What valve did you replace? The car has many valves.
I'm guessing the IAC valve, but you're right. We must verify what valve.

@ OP: what engine do you have? That's also important to know.
__________________
2000 2dr. v6 Accord | Limo Tint | Black housing Crystal Headlights | R1 Concept slotted/ventilated rotors - Front | Eibach Pro Springs | KYB-GR2 Shocks | Eibach Sway Bars | DC Strut Bar | Pioneer DEH-P6000UB | Pioneer mid speakers | Matt Tweeters | Kenwood 4ch. 800w Amp | 2x 10" Sony Xplod 800w subs | Sony 1200w Class D Amp
Reply With Quote
  #4  
Old 08-07-2018, 02:39 AM
95Tech 95Tech is offline
Junior Member
Points: 189, Level: 2 Points: 189, Level: 2 Points: 189, Level: 2
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: Aug 2018
Location: Sanatobia
Posts: 12
Rep Power: 0
95Tech is an unknown quantity at this point
Re: Idle Problems

Replace your EGR valve and clean the port holes going through it in the intake manifold. I also seen where the 2nd clutch pressure switch could cause sporadic idle issues.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-07-2018, 11:11 AM
CDsDontBurn's Avatar
CDsDontBurn CDsDontBurn is offline
Senior Member
Points: 17,159, Level: 39 Points: 17,159, Level: 39 Points: 17,159, Level: 39
Activity: 100% Activity: 100% Activity: 100%
 
Join Date: Jan 2010
Location: so cali, 909
Posts: 1,207
Rep Power: 38
CDsDontBurn is somewhat reliable
Re: Idle Problems

+1 on the EGR port / valve.

Didn't think of that.
__________________
2000 2dr. v6 Accord | Limo Tint | Black housing Crystal Headlights | R1 Concept slotted/ventilated rotors - Front | Eibach Pro Springs | KYB-GR2 Shocks | Eibach Sway Bars | DC Strut Bar | Pioneer DEH-P6000UB | Pioneer mid speakers | Matt Tweeters | Kenwood 4ch. 800w Amp | 2x 10" Sony Xplod 800w subs | Sony 1200w Class D Amp
Reply With Quote
  #6  
Old 08-18-2018, 08:11 PM
Quintb2000 Quintb2000 is offline
Junior Member
Points: 6,988, Level: 24 Points: 6,988, Level: 24 Points: 6,988, Level: 24
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: May 2012
Location: Louisiana
Posts: 8
Rep Power: 0
Quintb2000 is an unknown quantity at this point
Re: Idle Problems

Sorry. IAC valve. 4cylinder
Reply With Quote
  #7  
Old 08-25-2018, 05:31 PM
Quintb2000 Quintb2000 is offline
Junior Member
Points: 6,988, Level: 24 Points: 6,988, Level: 24 Points: 6,988, Level: 24
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
 
Join Date: May 2012
Location: Louisiana
Posts: 8
Rep Power: 0
Quintb2000 is an unknown quantity at this point
Re: Idle Problems

Completely took down the intake manifold and cleaned it. Everything back together. Still lopes. Will reset the ecu and it does great for about 30 minutes then it comes back.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-26-2018, 12:48 PM
Nam1911a1's Avatar
Nam1911a1 Nam1911a1 is offline
Senior Member
Points: 3,922, Level: 18 Points: 3,922, Level: 18 Points: 3,922, Level: 18
Activity: 15% Activity: 15% Activity: 15%
 
Join Date: Aug 2016
Location: Southern Indiana
Age: 30
Posts: 400
Rep Power: 9
Nam1911a1 is an unknown quantity at this point
Re: Idle Problems

How is fuel delivery?
__________________
6th Gen Noob - Major tinkerer
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


» Featured Ride
CHECK OUT THIS WEEK'S FEATURED RIDE!



Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3