Help with illumination and dimmer

kem

Active Member
Joined
Oct 25, 2010
Posts
27
Reaction score
0
Location
new york
Hi guys

i recently installed a pioneer Deh-11E in my accord. i bought the extra harness so i wouldn't have to cut the factory harness but i noticed it came with 2 extra orange wires. One being illumination/dash and the other one a dimmer wire. With none hooked up i dont have any dash or parking lights but when i hook the illumination/dash wire up with the 12 volt ignition switch they stay on. Would anybody by chance no where the proper place for these wires are?

Thanks!
 

ryan s

they dont think it
Joined
Dec 27, 2005
Posts
21,392
Reaction score
137
Location
be like it is
orange/white to orange/white...disregard the labels and dont use the orange wire at all.

the other wires are simply matching the colors together...
 

kem

Active Member
Joined
Oct 25, 2010
Posts
27
Reaction score
0
Location
new york
But my lights in my dash and the orange lights outside don't work if i dnt hook them up. and when i do hook them up they stay on. shouldn't i hook it up yo the 12v constant or the ignition wire?
 

Chris Vu

Well-Known Member
Joined
Aug 19, 2008
Posts
2,188
Reaction score
11
Location
So*Cal
Uh. Did you hook up the acc wire to the power wire on the cig lighter ? I forgot what color it is .. I remember my friend's cig lighter broke and we couldn't find where the break was so we just wired it up to a 12v constant wire and his stays on so he has to manually turn it off every time he leaves the car hahahaha. But yeah, iono what color it is, but there should be one that you tap into your cig lighter. Also, I read somewhere that if you hook up your illu/dimmer wires wrong then your dash lights wont come on. I forgot where I read it, but I guess this is what's happening to you. Can you put up pics of all the wires and how you've connected them ? Along with wiring diagrams if you can :D
 

Mojeans69

Well-Known Member
Joined
Apr 23, 2006
Posts
1,244
Reaction score
1
Location
Tha Bean
might have blew your multiplexor....thats how I blew mine when the orange wire touched a ground
 

ryan s

they dont think it
Joined
Dec 27, 2005
Posts
21,392
Reaction score
137
Location
be like it is
yeah, if your lights ONLY work when certain connections are made on the headunit (its an independant system...that is, ive driven months without a headunit in the car), then it sounds like a multiplexor unit.

all the connections are straight behind the headunit...yellow to yellow, red to red, white/gray to white/gray, etc.

the 3 things to worry about:
1. orange/white to orange/white
2. ground the headunit not through the oem harness
3. dont use the orange wire
 

kem

Active Member
Joined
Oct 25, 2010
Posts
27
Reaction score
0
Location
new york
Thanks guys , where can i find that multiplexer unit? and how much do u think it is?
 

TJzachary

Member
Joined
Jan 19, 2009
Posts
10
Reaction score
0
Location
Little Rock, AR
I'm having this same problem but I'm trying to install a boss bv8962 in dash monitor. the problem lies is that the all Orange wire controls the dash lights, blinker lights etc, but the Orange wire on the harness for the in-dash is labeled for rear view camera. I tried wiring the 2 together and I get nothing.
 

TJzachary

Member
Joined
Jan 19, 2009
Posts
10
Reaction score
0
Location
Little Rock, AR
I found the problem. It was a blown fuse. The one called "license ....." just replace that, and you're golden. I didn't have to use either the orange wire or the orange/white wire. Just wrapped them up separately and made all the other connections and presto, dash lights, blinker lights and radio all functioning properly.
 
Back
Top