NO HEAT!

Discussion in 'URGENT - Help Quick!' started by osterman1223, Feb 6, 2021.

  1. osterman1223

    osterman1223 Member

    Age:
    30
    Posts:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 14, 2020
    Location:
    US
    Hey guys! It's way below 10 degrees and I have no heat in my accord. Thermostat is new, new coolant, new heater valve, new blower motor (was bad) and resister and got a used heater control assembly from a junk yard because mine did not work. I tried pulling the metal line for the heater valve but no change as far as getting heat to the vehicle. I really hope it's not the heater core.

    Sent from my SM-N976V using Tapatalk
     
  2. T.$.Racing

    T.$.Racing Well-Known Member

    Posts:
    130
    Likes Received:
    11
    Joined:
    Jul 21, 2017
    Location:
    Chicago
    Is it just blowing cold air or?

    When you change the temp from cold to hot and vice versa do you hear the blend door working under the dash?

    There isn't much to a heater core. When they take a dump you'll usually have a wet passenger floor area and start smelling the coolant as it leaks.
     
  3. osterman1223

    osterman1223 Member

    Age:
    30
    Posts:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 14, 2020
    Location:
    US
    I think I found the issue. I don't hear the blend door motor working. All I feel is cold air no matter if the dial is all the way to the right for 100% heat.

    Sent from my SM-N976V using Tapatalk
     
  4. T.$.Racing

    T.$.Racing Well-Known Member

    Posts:
    130
    Likes Received:
    11
    Joined:
    Jul 21, 2017
    Location:
    Chicago
    Yeah, I would lean towards the blend door actuator. Might want to see if you can see/reach it and make sure something didn't just get disconnected on it.
     
  5. BlkCurrantKord

    BlkCurrantKord Super Moderator

    Age:
    37
    Posts:
    9,592
    Likes Received:
    60
    Joined:
    Sep 7, 2005
    Location:
    Ohio
    All hoses hot/warm when vehicle is up to temp?
     
  6. RedRyder

    RedRyder Save the manuals

    Posts:
    19,413
    Likes Received:
    91
    Joined:
    Sep 5, 2008
    Location:
    Fawking, OH
    Following. My heat just died too, it has been stuck on for a couple years, which was fine since it's my winter car. But felt it pooping out the other day on the way home from work, and now just cold air blows. If it weren't for the heated seat swap I'd have been an icicle this morning haha.
     
  7. ThatDesiKid

    ThatDesiKid Well-Known Member

    Age:
    25
    Posts:
    131
    Likes Received:
    3
    Joined:
    May 31, 2015
    Location:
    Rochester Hills, Michigan
    Was the new coolant bled? If you have air in your cooling system that can lead to not having heat.

    Sent from my VS996 using Tapatalk
     

Share This Page